Hoppa till sidans innehåll

Annika Folcke, tack för allt!

03 DEC 2019 22:19
Annika Folcke finns inte med oss i livet längre! Det är stor sorg i IF SKADE!
  • Skapad: 03 DEC 2019 22:19

Annikas friidrottsliv började som aktiv i Gysinge och Hedesunda innan hon 1961 kom till IF Skade.Till en början var det grenarna 100-200m som gällde för Annika, som hon senare utökade med 400 m och längd.

Längd blev sedan hennes främsta gren där hon har flertalet SM-medaljer och finalplatsstarter. Annika deltog i ett antal landskamper under 60-talet, där Finnkampen 1966 var en höjdpunkt och hon hoppade över 6m i längd (dock i lite mycket motvind). Än idag har Annika IF Skades klubbrekord i längdhopp, 6,02.

Medaljtrion, 100m, DM 1967. Fr v Lena Wiberg, Gun Eriksson och Annika Zetterberg-Folcke) Tack Mats Å för lån av bild

Förutom att tävla individuellt var hon under flera år en viktig del i klubbens stafettlag där man nådde stora framgångar och SM-medaljer. Även på veterannivå fortsatte Annika att tävla, innan hon sedan tog rollen som ordförande i klubben. 1997 fick Annika Gästriklands Friidrottsförbunds förtjänsttecken i guld och 2011 fick hon Svenska Friidrottsförbundets förtjänstmedalj i silver.

Annika var under många år ordförande i IF Skade innan hon senare valdes till Hedersordförande, men hon var så mycket mer än ordförande i klubben. Hon har varit klubbens ”allt i allo” som tagit hand om alla och alltid funnits där. Hon har bland annat varit den som ordnat fikat till "Café Skade" på klubbens tävlingar och styrelsemöten, varit klubbens prisutdelare och varit med och hjälpt till där det har behövts. Klubben har även sedan 2002 "Annika Folckes Vandringspris" som delas ut årligen. Annika har alltid ställt upp och hjälpt till, hela tiden med ett stort och varmt hjärta för IF Skade.

Minnena av Annika kommer för alltid att leva kvar i klubben.

Annika, TACK för allt som du har gett oss!

Du kommer alltid att finnas i våra hjärtan

 

 

 

Skribent: Magnus Nilsson
Epost: Adressen Gömd

Vi stödjer IF SKADE

 

       

 

 

     logo_gavlebingo

 

      geflekartong

 

       jbelektronik

Postadress:
IF Skade - Friidrott
c/o Anders Svedjebrant, Jörgen Folkers väg 9
80643 Gävle

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link