Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Inomhussäsongen är ung men det har redan tävlats i de flesta grenar och idag publicerades årsbästalistorna på friidrottsstatistik.se.
 
I dag kompletterades den svenska truppen till stundande Terräng-EM i Italien. Totalt 13 löpare kommer att springa för Blågult, bland andra Sarah Lahti som i går grejade ännu en meriterade terrängseger.
 
Det blir Karlstad och IF Göta som får ta hand om 2023 års upplaga av Nordenkampen den 12 februari. "Det betyder mycket för föreningens aktiva och staden i stort", säger Johan Engberg från IF Göta.
 
Armand Duplantis är en av de 14 nominerade till Radiosportens stora pris Jerringpriset. Här kan du läsa om vilka andra som är nominerade och om hur man röstar.
 
Friidrottens blickar riktades mot Karlstad den gångna helgen när Europeiska friidrottsförbundet (EAA) och Svensk Friidrott genomförde European Horizontal jumps and Hurdle Symposium 2022.
 
Sugen på att testa att jobba utomlands? Mobilitetsprojekt för personal inom idrottssektorn är en nyhet inom Erasmus+ Idrott och första möjligheten att söka bidraget är i början av 2023.
 
Lördag den 26 november har du möjlighet att anta utmaningen från FK Studenterna, och delta i Parkrun i Hagaparken.
 
Nu är det snart sista dagen att kunna ansöka om att få arrangera Folksam GP under 2024. Här hittar ni all information ni behöver om hur ansökan går till. Sista ansökningsdagen är 30 november.
 
Nu är det hög tid att söka till NIU, Nationell Idrottsutbildning. Sista ansökningsdag är 1 december och här är all information du behöver.
 
Helgen den 19–20 november var det dags för Höstkonferensen, den före detta Ordförandekonferensen i ny kostym. Det blev en helg fylld av möten och diskussioner.
 
Med knapp en månad kvar av friidrottsåret 2022 är planering inför 2023 i full gång. Nu står det klart att det blir IFK Lidingö som arrangerar finalen av Kraftmätningen 2023.
 
Jessica Campbell tog sig till den absoluta toppen som hockeytränare och blev en förebild för kvinnliga elittränare i vitt skilda idrotter. Nu bjuder nätverket EPOS in till en inspirationsföreläsning med henne.
 
Brinner du för Svensk Friidrott i allmänhet och mångkamp i synnerhet? Nu söker vi en elitansvarig för mångkampsgrenarna, tillika delansvarig för Prestationscentrum mångkamp med placering i Sollentuna. Ansök senast 9 december.
 
Löparkonferensen som anordnades av prestationscentrum medel- och långdistans i Göteborg i helgen, bjöd på föreläsningar av bland andra Andreas Almgren och Nils van der Poel. Och många var sugna på att lyssna.
 
För några veckor sedan publicerades listan för årsskiftesövergångarna inför 2022/2023 och i dag, 15 november, träder övergångarna i kraft. Bland de som kommer representera nya klubbar inför kommande säsong märks Julia Henriksson och Joel Bengtsson.
 

Vi stödjer IF SKADE

 

       

 

 

     logo_gavlebingo

 

      geflekartong

 

       jbelektronik

Postadress:
IF Skade - Friidrott
c/o Anders Svedjebrant, Jörgen Folkers väg 9
80643 Gävle

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: marie.westin@ifskade...