Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Grete Ahlberg tävlade i sin andra stora mästerskapsfinal på bara några veckor. Det blev till slut en niondeplats, något hon själv inte var nöjd med.
 
Bianca Salming har som mål att slå sitt personliga rekord under EM och efter första dagen ser det hoppfullt ut.
 
Finalöverraskningen Jesper Hellström hoppade tresteg och Joel Bengtsson sprang semifinal på 110 meter häck under onsdagskvällen.
 
Daniel Ståhl säkrade finalplats i första kastet och även Simon Pettersson blev finalklar efter skakig väntan.
 
Förmiddagspasset på onsdagen bjöd på ett lyckat kval från Ragnar Carlsson som får tävla i släggfinalen på torsdag kväll. Maja Åskags hopp i kvalet räckte dock inte till final i tresteget.
 
Bianca Salming klev in i sjukampen under förmiddagspasset på onsdagen. Hon inledde med 100 meter häck och höjdhopp och hon fick till en övertygande start på sina tävlingsdagar.
 
Efter en strulig säsong fick Thobias Montler äntligen sin första medalj i ett internationellt mästerskap utomhus. Det blev silver tack vare ett längre andrahopp och en protest.
 
Marcus Nilsson hade en fantastisk andradag och kunde nästan känna lukten av en pallplats efter det avslutande 1500-metersloppet.
 
Två svenskar startade i 5000-meterloppet och två svenskar slutade topp 10. Andreas Almgren sprang sig till en utmärkt fjärdeplats på en ny personlig rekordtid.
 
Sveriges snabbaste man Henrik Larsson tog sig till semifinal på 100 meter i EM i München. Där slutade han sexa efter att själv ha upplevt att han missade lite i starten.
 
Förmiddagens höjdpunkt när det kom till tiokampen var Marcus Nilssons personliga rekord i stav med 5.20. Efter att ha hoppat 5.17 på SM ökade Marcus på med ytterligare tre centimeter i München.
 
Precis som på OS i fjol hade Sverige tre killar på 3000 meter hinder till EM. Den av de tre som lyckades bäst var Emil Blomberg som på tid kunde avancera till hinderfinalen som avgörs på fredag.
 
På förhand var gångaren Perseus Karlström ett av Sveriges största medaljhopp under EM efter dubbla VM-medaljer i Eugene. Tyvärr tvingades Perseus bryta 35-kilometersloppet drygt halvvägs på grund av magproblem.
 
Andra dagens förmiddagspass bjöd framför allt på försöks- och kvaltävlingar, två som tog sig vidare till final var Khaddi Sagnia i längd och Hanna Hermansson på 1500 meter.
 
Sverige hade liksom på VM två tjejer i kulfinal på EM och båda lyckades höja sig från morgonens kval. Fanny Roos gjorde sin bästa mästerskapsfinal utomhus placeringsmässigt när hon slutade fyra.
 

Vi stödjer IF SKADE

 

       

 

 

     logo_gavlebingo

 

      geflekartong

 

       jbelektronik

Postadress:
IF Skade - Friidrott
c/o Anders Svedjebrant, Jörgen Folkers väg 9
80643 Gävle

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: marie.westin@ifskade...